2009. augusztus 31., hétfő

Logroño ujra

Ma reggel nyitasra itt voltam a varosi konyvtarnal. Zarandokoknak egy ora ingyen internetezest adnak.

A tegnapi vesztegles megtanitott valosagban is arra, hogy nem az a fontos, hogy az uton legyunk fizikailag, hanem hogy tartunk valamilyen iranyba, Akkor is, ha eppen egy helyben ulunk, mint Estella-nal a rio Ega vizeben ulve meditalo fiu. Erdekes latni a zarandokhaz lelegzeset, ahogy befogadja es utjara engedi a csoportokat. Mintha minden azt sugallna felem, hogy lassuljak le, figyeljek az elet rezduleseire. Jo lett volna minden nap egyenletesen haladni, megtanulom elengedni ezeket az elvarasokat is.

Ujratervezes: holnap (kedd) reggel elindulok, es eljutok a magam tempojaban kb. ket nap alatt Santo Domingo-ba. Ott buszra szallok Burgos-ig, igy szeptember 4-tol az eredeti utemezes szerint fogok haladni, vagy maskent... Most meg ingyen almodozhatok rola.

Por fortuna nem vagyok itt sem magamra hagyva. Van egy tarsam ezekben a napokban, o is itt robbant le. Carmela Di Carlo, aki olasznak szuletett Franciaorszagban es most Nemetorszagban el. Igy inkabb olaszul tanulok, mint spanyolul, de ez mar huszadrangu kerdes. Carmela megozvegyult, ket felnott gyermeke van. St. Jean Pied de Porttol indult, es csak oktober elejen akar Santiagoba erkezni, igy most van ideje pihentetni a labat. Tegnap dupla adag pastat fozott es meghivott, hogy ebedeljunk egyutt, este kozosen mentunk misere a domba. Egy idosebb pap belyegzett a credencialunkba, aki Hungria hallatan kedvesen elmondta, hogy Pestet es Budat a Duna folyo szeli kette es a Balaton is nalunk van, majd megaldott minket a folytatashoz.

Robi meselte, hogy ismer egy sved ferfit, aki a sajat lakasabol, szo szerint a "konyhabol" indult el gyalog (gondolom, hogy a vizeken o is hajoval kozlekedett, nem csodaval).

Tegnap este beerkezett egy kozepkoru no, akit a francia hazaspar kerdezgetett, hogy ert-e angolul, franciaul, nemetul vagy olaszul. Mivel minden kerdesre nemet mondott, raprobaltam, es magyar volt. :) Egy napon jon haza a repulonk, csak o kicsit korabban indul es Ferihegyen landol. Ma ugy bucsuztunk, hogy viszlat Santiagoban!

Tegnap olvastam a Hatter oldalan a fesztivallal kapcsolatos hireket, ami kicsit aggaszt. Remelem, nem lesz senkinek baja.

Szeretettel gondolok ratok, egyenkent!

1 megjegyzés:

d_v írta...

A harmadik bekezdésben lévő "újratervezés" nagyon GPS-es lett :o)))legalábbis én GPS-es gépi hangként hallottam.
Nagyon jó, hogy mindig leírod, hogy épp hol vagy: így Google Earth-ön nyomon lehet követni (ez alapján az igazi szép táj még csak most jön)
Jó titkosnaplózást, meg élményeket, meg mindent!