2009. július 10., péntek

Körlevél

Az elmúlt években számos aktivitást szerveztünk, amiről hallhattál is (pl. fáklyás békejel, TB mentők kampány, erőszakmentesség világnapja, fesztiválok, Világ Körüli Menet a Békéért és az Erőszakmentességért stb.). Most arra gondoltunk, hogy milyen jó lenne, ha ez a humanista törekvés és szellemiség egy konkrét, fizikai helyen is megnyilvánulna. Egy olyan helyen, ami a mienk és persze mindenkié.

Konkrétan az a tervünk, hogy egy humanista parkot hozzunk létre Magyarországon a "Parkok világszerte" terv keretében. Jelenleg Dél-Amerikától Indiáig összesen 12 ilyen park készült el vagy van építés alatt. A magyarországi parkkal az a szándékunk, hogy itthon is létrehozzunk egy olyan helyet, amely nyitott mindenki számára, ahol életkortól, végzettségtől, vallási és politikai nézetektől függetlenül lehet szabadon elmélkedni, találkozni másokkal, akiknek hasonlók a törekvéseik, talákozókat, elvonulásokat, programokat szervezni, vagy tanulmányokat folytatni. Egy olyan helyet, ami segít abban, hogy kapcsolatba lépjünk azzal, ami igazán jó bennünk és másokban. Ahol ellazulhatunk, elmélyülhetünk, és a hétköznapiaknál érdekesebb tapasztalataink lehetnek, amikből inspirációt meríthetünk.

Ez a hely szeretne vonatkozássá válni mindazon emberek számára, akik a megbékélésben, az együttérzésben, a jóságban hisznek, és akik szeretnék ha Magyarországon egyre erősebb lenne ez az irány, főleg ezekben a minden szempontból válságos és bizonytalan időkben.

Első kampányunk július végéig tart. Addigra egyrészt szeretnénk megtalálni az ideális helyet (1-2 hektáros föld, rajta egy 80-100 nm-es ház, Budapesttől max. 1 óra busszal-vonattal), másrészt szeretnénk összegyűjteni 10 millió forintot, ami a számításaink szerint elegendő lesz ehhez a kezdeti szakaszhoz.

Ha úgy érzed, hogy ez egy olyan kezdeményezés, ami érdekes a számodra, akkor nagyon örülnék, ha lehetőségeid szerint Te is aktívan hozzájárulnál.

Jelenleg elsősorban anyagilag lehet segíteni, a parkot lehet 5.000, 10.000 vagy 20.000 forinttal (meg persze ennél többel is:-)) támogatni.
A későbbiekben természetesen sok minden másban is lehet segíteni, hiszen rengeteg segítő kézre lesz majd szükség az esetleges felújításnál, berendezésnél, további építkezéseknél, és a park fenntartásában, gondozásában is számítunk mindenki segítségére.

A parkról ezen az oldalon olvashatsz bővebben.

Szeretnénk, ha ez a park nemcsak a humanisták parkja lenne majd, hanem nagyon sok ember érezné magáénak, és hozzájárulna ahhoz, hogy Magyarországon egy új szellemi irány terjedjen el.

Ha érdekel a terv, akkor telefonon is kérhetsz tájékoztatást a részletekről Domán Sanyitól (06 30 343 32 34).

Nincsenek megjegyzések: