2010. szeptember 6., hétfő

Hola amigos! - Kitti elvesztette a szuzesseget


A lenyeg: Ponte de Limaban vagyok, ket napra a spanyol hatartol. Nem mintha sok minden valtozna ezutan. A mai napot kulonosen a baratomert ajanlottam fel - igy konyebb elviselni a lehetetlent is; az utolso 10 kilometeren vegig zuhogott az eso. Pontositok: omlott, mint allatt. Kedvesem! Az osszes esokabatom tiszta mar, holnapra abbahagyhatod... ;)

Az albergue csak 17:00-kor nyit, ket lepcsoben engednek be. Rosszabb, mint a CIA. Mosni ertelmetlen, ugyse szarad meg semmi. A tobbseg (mit a tobbseg, rajtam kivul mindenki) Portotol, vagy meg kesobb csatlakozott. Vannak itt osztrak sogorok, nemetek, koreaiak, es egy vagany csaj braziliabol. Elso pillanatra beleszerettem. Kommunikal, nem erdekli, hogy ki milyen nyelven tudhat. Daniellanak hivjak. Kitti egyebkent az esokabatom. :) A mult evi caminon nem kellett hasznalnom, most eloszor viszont nagyon halas voltam neki.

A labaim hol kegyetlenul fajnak, hol mennek, mint a gep - ahogy az eszem osztja a parancsot. Azt hiszem ma vagyok tul a kritikus ponton. Ket lazabb (20 km alatti) szakasz kovetkezik, igazi hetvege. Talan 6-ig alszom, most raerek. A haz kozben megtelik elettel, mindenki igyekszik zuhanyozni. A netes gepet en fedeztem fel elsokent, de nem akarok visszaelni a szemfulessegemmel. Meg torolnom kell egy rakas levlistas uzenetet...

Szoval elek~, es a vidamsag se hagyott magamra. Ha az istenek maskent nem gondoljak, ott leszek idore Santiagoban. Ez az egyetlen ismeros pont a 600 + x km alatt. A sok eltevedessel, alternativ uttal szerintem iden meglesz a 650 is. Tudom hova tartok, a mierttel vannak neha gondok. Mindent felulir viszont, hogy ez az ut is hozzatok visz vissza, egy olyan kozelsegbe, amit eddig nem erintettunk. Azt fontolgattam indulas elott, hogy szeretnek megtanulni onzetlenul masokert lenni. Jelentem: LEHET.

Becsongettem egy nagyon szegenyes porta ajtajan. A hatso udvarbol kijott egy rosszul oltozott, fogatlan bacsi. (Itt is, mint a spanyoloknal, sokba kerul a fogaszati kezeles, kevesek engedhetik meg maguknak.) Vizet kertem, mert mar szaradt a flakonom. Hatra vezetett a csaphoz, hogy szolgaljam ki magam. Mikozben ugy ittam, mint aki a Szaharabol erkezett, mosolyogva nezett ram. A kapun kivul jartam mar, mikor utanam kiabalt, hogy varjak... es odafutott, kezeben egy almaval. Most is sirhatnekom tamad, ha felidezem ezt a kedves gesztust. Van josag, van szamitas nelkuli adas.

Minden kis lepessel kozelebb jutok Santiagohoz, minden eressel kozelebb jon a halalom. A halal jo, ha dolgok rendjeben all - irja Saint-Exupery. En megtalaltam a helyemet a halalomig vezeto sztradan. Es a sajt tempomat is, amivel elerhetem. Ha azottan is, faradtan is, de boldog lesz a beerkezesem. Gyertek majd velem, akar elottem jartok mar, akar utanam. Egy az ut, egy a celunk, csak eltevedtunk kicsit.

Virtualis oleles minden huseges olvasomnak!

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Tudom hova tartok, a mierttel vannak neha gondok...alma...most is sirhatnékom támad." Gondolok Rád. Farkas

Ria írta...

"Mindegy, hogy honnan.
Mindegy, hogy hová. Mindegy,
hogy mégy-e. Figyelj."(Fodor Ákos)

Figyelemmel követlek!
http://image.hotdog.hu/_data/members1/765/18765/images/oleles6.gif
Szia: Ria

d_v írta...

Kittit sárgának képzeltem...

Lord_Soth_ írta...

Nyomjátok csak! :)

Amúgy nekem is hiányzol, sokat gondolok rád, és várlak haza.