2010. augusztus 11., szerda

Közkívánatom - nyolc és feledik hét

Az elejére egy idézet a múltból: 2004. szeptember 1-én ilyen szöveg szerepelt egyik párkereső profilomon a "Kit keres" rovatban:

Hogy kit is keresek?

Szeretném, ha olyan kapcsolatban élhetnék valakivel, hogy ez 100 kilométerre egymástól is leolvasható legyen mindkettőnk arcáról.

Szeretném, ha a szerelem számunkra fészek lenne, ami otthont ad, de nem veszi el a másik szabadságát. Úgy hordoz, hogy közben nem akar birtokolni egy percre sem.

Szeretném, ha nem akarnánk egymás életét boldoggá tenni, mert az a legbiztosabb melléfogás, ami elképzelhető. Egyszerűen csak legyünk ott, amikor szükség van ránk, és tiszteljük a másik magányát, ha úgy kívánja.

Szeretnék vigasztalni, őrizni a párom álmát... csak nézni, hogy alszik.

Szeretnék valakihez odabújni, és hallgatni a szuszogását. Szeretném, ha valaki hozzám simulna, és a fülét a mellkasomra tapasztaná gyengéden. Akivel ihatnánk egymás tenyeréből, megbújva a másik árnyékában.

Mit írhatnék még?

"Szeretném, ha szeretnének..." Ha megtalálnám azt, aki hiányzott eddig minden ölelésemből, minden csókomból.


Néhány sor a nyolcadik hét anyagából, pároknak:

1. Ne menj el úgy otthonról, hogy ne legyél még legalább két percig csak vele, minden konkrét ok nélkül, és hogy ne búcsúzzál el tőle szívélyesen.

2. Ha megjössz, szentelj először neki figyelmet, míg ráérzel arra, hogyan érzi magát. Legyél éber, hogy akar-e valamit mondani, bántja-e valami...

3. Ajándékozz neki máskor is teljesen önzetlenül az idődből és a figyelmedből. Maradj vele egy darabig minden szándék nélkül.

4. Teremts magadban belül helyet neki, hogy kifejezhesse önmagát.

5. Vedd fel őt a szívedbe, maradj vele és ne ítéld meg. Hagyd őt olyannak, mint amilyen. Ne próbáld meggyőzni valamiről vagy megváltoztatni.

6. Ne akarj neki segíteni!

7. Ha kritizál téged, ne védd és igazold magad. Maradj vele minden figyelmeddel és szereteteddel, egészen önzetlenül, minden más cél nélkül, csak vele. Éber figyelmed új életet és új örömöt fog neki ajándékozni.

Nincsenek megjegyzések: