2008. szeptember 14., vasárnap

8 óra munka, 8 óra pihenés

6.A) Az alkoholbetegek felnőtt gyermekei nagyon komolyan veszik önmagukat

Ez az állítás szorosan kapcsolódik az 5.A pontban megfogalmazott mondathoz. Ha nehezen szórakozol, akkor valószínűleg nagyon komolyan veszed magad, és fordítva, ha nem vennéd magad annyira komolyan, akkor fogékonyabb lennél a lazításra.

6.B) "8 óra munka, 8 óra pihenés, 8 óra szórakozás..." (Beatrice)

Mivel komolyan veszed magad, ahhoz, hogy le tudd győzni ezt a nehézséget, el kell választanod magad attól, amit teszel. El kell választanod magad a kötelezettségeidtől, mint amilyen például a munkád. Szükséges, hogy komolyan vedd a foglalkozásodat, mert az lényeges eleme az életednek és a kibontakozásodnak, de ne vedd magad annyira komolyan, hogy azzá válsz, amit teszel.

Az elszakadás egyik jó módja, ha időbeosztást készítesz. Ha a munkád 9-től 5-ig tart, akkor menj haza 5-kor. Ha tovább bent maradsz, hosszú távon csak rontja a hatékonyságodat, kibúvóként szolgálhat az élet elől.

Lelkiismeretesen kell tervezned ahhoz, hogy elkezdhesd magad elválasztani a tevékenységeidtől. Magától nem fog megtörténni. Pusztán attól nem sikerül, ha azt mondod: "Kevesebb órát fogok dolgozni. Megváltozom". Ennél pontosabban kell fogalmaznod és cselekedned. Ahhoz, hogy teljes életet élj, új élmények is szükségesek, különben szűklátókörű és behatárolt maradsz, nehezebb lesz feloldódnod.

Mit teszel csak önmagadért? Vagy pontosabban: mit tettél ma magadért?

Nincsenek megjegyzések: