2008. március 14., péntek

Mókus a kabátban

Tegnapelőtt, munkába jövet gyalogoltam a metróig. Szép idő volt, nyugodtan belefeledkezhettem a gondolataimba. Az elnyűhetetlen filmem - mostanság hetente egyszer megnézem - a Mambo italiano foglalkozatott, illetve annak az eredeti humora. Hogy nincs benne semmi szerepcserés kabaré-fogás, viszont rengeteg helyzetkomikummal fűszerezett. Pl. amikor a Kanadában élő, a melegségét titkoló rendőr éppen menekülni készül az anyja elől. De késő, mert már be is toppant a szobába. A számonkérő mondatra, miszerint: "Mama, hogy jöttél be? Az ajtó zárva, a riasztó bekapcsolva..." - a kurta válasz így hangzik: "Nino! Én szicíliai vagyok."

Akkor még nem sejtettem... (mondaná Pelikán elvtárs), hogy este megtörténik: a kezemben marad a H.P. Bekövetkezett. Balázs szerint jobb, ha a második könyvet is elhozom, mert az ember mégse maradjon "véletlenül" H.P. nélkül.

Huszonnégy órán belül harmadszor kacagtam fel hangosan, kettőt a BKV közönsége is észrevett. Korábban kb. három éve fordult elő velem hasonló, amikor kibontottam a Vikitől kapott szülinapi ajándékomat: egy korongozás-tanfolyamra szóló kártyát. Ez a H. Potter a szó szoros értelmén kívül is bűbájos. A senkitől jött levelek címzésénél már a "legkisebb hálószoba" is jó húzás volt, na de a "Tenger, Viskó a sziklán, padló" teljesen kiverte a biztosítékot, furcsán is néztek rám a buszon...

És akkor még nem soroltam a "Legkésőbb július 31-éig küldjön baglyot nekünk." mondatot, vagy a sárkánybőr vagy valami hasonló anyagból készült munkavédelmi kesztyűt. Gyönyörű!

Lehet, hogy mire Bajnára érek, elfogy a második könyv is...

3 megjegyzés:

Balázs írta...

Nem lehet, hogy mégis igazuk van azoknak, akik azt mondják, hogy démonikus befolyást gyakorol az olvasóra? >:-P

Továbbra is áll, amit mondtam: az ikszedik, épp esedékes kötet bármikor átvehető, soron kívül. :D

Névtelen írta...

és Bajnán is akad egy sorozat egytől hétig :o))) a.m.

Lord_Soth_ írta...

Köpönyegforgató!!! :)