2009. szeptember 6., vasárnap

Camino plazs (avagy zarandok-strand)

Mar azt hittetek, hogy ma nem jovok, ugye kis pocsok? Hat tevedtetek! "Kar, hogy letedd!!!" Boadilla-ig az ut eleg egyhangu volt, meleg es poros. Mar Itero-ban atsuhant a fejemen, hogy ha itt ebedelek, plusz 2x20 perc internetezes nagy szunet, es emiatt meglehet, hogy nem lesz helyem a kiszemelt szallason. A konyv szerint 2 teremben 48 agy van, es a medence okan gondoltam, hogy nagyon nepszeru is. Mellettem huztak el a biciklisek, akik szinten az en eselyeimet csokkentettek. Gondoltam egy mereszet: probara teszem Istent. En mar megleptem a magamet es nem vonakodom ettol a jovoben sem. Igy legyen olyan kedves, tartson fenn nekem egy agyat. Meg meg is alltam par percre, levettem a bakancsomat es atszelloztettem a labam. Ha mar lud...

Onnan tudom, hogy ma vasarnap van, hogy egy fia elelmiszerbolt sem tart nyitva. Kedvem tamadt a hosegben misezni, ezert a jo oreg rokak nyomdokain haladva kiprobaltam a konszekracot a napkoronggal, az keznel volt. Ugyis egesz nap aldozza a borom a sugarait. Szepen sikerult, konnyen elemtem fel, mint egy hopehely ostyat.

Beerve a faluba keresni kezdtem az alberguet, de kozben elvesztettem a sarga nyilat es a helyi oregasszonyok se voltak nagyon bobeszeduek. Mivel a foto alapjan be tudtam tajolni, hogy a templom melyik oldalahoz van kozel, elindultam toronyirant. Csak egy volt a bokkeno, amirol meg nem tudtam: a konyben szereplo homlokzat nem az utcara, hanem csak a belso kertre nez. Mar masodszor jartam korul azt a szakaszt, amikor a melg es a faradtsag miatt egy hatalmasat orditottam. Ekkor odakeveredett mellem biciklivel egy alemana (nemet holgy) es bekisert a par lepesre levo kapun.

Itt viszont maga a kanaan vart ram. Jajj, ugy elvezem en a strandot... A hospitelero nagyon kedves, tud par mondatot magyarul es azt jol alkalmazza. Azt mondta, hogy hagyjuk a hivatalos dolgokat, menjek furodni. Igy tettem. A gyonyoru pazsiton es szep viragos kertben kialakitott medence tele volt tiszta hideg vizzel. A nap minden baja bolhacsipesse torpult - bar az sem elhanyagolhato - todo elfelejtve... Tudjatok milyen 5 sapnyol pasival egyszerre csobbanni? Nincsenek ra szavak. Ma unneplek. Vacsorazni is lehet itt, a pincer hibatlanul kerdezi magyar nyelven, hogy csirket, halat, vagy marhat parancsolok-e. Csodak mindig is vannak!!!

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ... öt spanyol pasival egyszerre a vízben!!! Én másfél árva magyarral is beérném, csak egyszer az életben egyszerre csobbanhatnék velük...
Puritán

d_v írta...

Khm, továbbra is jó "caminozást"! :P

(majd utánanézek más beszámolóknak is, hogy tényleg hawaii az egész, és hogy keresztkérdéseket tehessek fel, mert továbbra is nagy a gyanúm, hogy Andalúziában vagy :o))

(egyébként meg szerintem neked magyar vizsla való, legalábbis a mostani személyiségedhez ez illene. az egy évvel ezelőtti, edzés előttihez meg német juhászkutya, de az a kutya húsz év múlva is passzolna hozzád, szóval magyar vizsla, szerintem)

(ha van időd, akkor megmagyarázhatnád ezt a "farkasos" dolgot, mert a botodnak is a neve, meg múltkor is nagy betűkkel írtad, de persze ha titkos, akkor vedd úgy, hogy semmit sem kérdeztem :D )

Farkas írta...

Hát nekem is kétségeim vannak e "camino" felől :))
Amúgy az az öt spanyol férfi is az út porát mosta le magáról a csobbanással?:)))