2009. szeptember 4., péntek

Burgos - a Himalaja utan mar lejt az ut

Azt almodtam, hogy az elhalalozasi rendelkezest oktatom a kollegaimnak. Reggel egy szep fenyoerdon keresztul vitt az ut (kb. a napi tavom egyharmadan at). A felkelo Napot csondben koszontottem mar az elso emelkedon. Egy hegy, ket hegy, ot hegy meg tiz... hullamvasutas elkoszones a Meseta elott. Neha kisutott, aztan eros szel volt, delutan ismet rekkeno hoseg, estere mar a kabatot is fel kellett vennem.

Meg reggel ert egy nagy csoda: mar a kovetkezo faluba (Agés-be) erve dobbentem ra, hogy elorebb jarok 6,5 km-el, mint gondoltam. Valojaban San Juan de Ortegaban reggeliztem, tudtomon kivul. Csomag nelkul nagyon vidaman haladtam a tuleveleken. :)

A nap masodik legmagasabb pontjan (1.080 meter) van egy magas kereszt, az oda vezeto ut pedig via crucis a javabol. Koveken csuszkall felfele vegig. Nem merem kiszamolni a mai teljesitett tavot, de biztosan 30 km folott jonne ki. Mar Burgos elott (Orbaneja-nal) tul voltam a magam ketszazadik km-en, ezt egy pohar sor mellett unnepeltem meg. A cel mar csak 488 km. :)

Erdekes volt az erdei delelott utan eloszor tehencsordaval, majd kis falvakkal talalkozni, a vegen pedig beerkezni ebbe a nyuzsgo varosba, A kulvarosi nyugodt negyedekbol a jatszotereken at a foterre, ahol eskuvoi fotozas es turistaozon fogad.

Nagyon jol esett a hatamnak ez a pihenonap, bar mintha hasonloan huzodozna az ebrenlettol, mint minden korabbi este. Hogy a testem tobbi resze se zugolodjon, egy kis mogyoros csokit is engedelyeztem a rendkivuli tavolsagra tekintettel. Mar 19:00 korul ertem be a szallashelyre, nagyon faradtan. Gyors furdes (mosas majd holnap) egy kis varosnezes fotozassal, aztan vissza az alberguebe. Ezt az onkormanyzati helyet nemreg ujitottak fel, es fejedelmi. Majd mutatok meggyozo bizonyitekokat. A lift az agyam lett 5 meterrel tesz ki, sajat kis zugom van, emelet nelkul.

Epp a kaveautomatat buvoltem, amikor hivott Dani, hogy holnap megy a felvonulasra. Aggodom, hogy mindenki epsegben elje at ezeket a nehez, de egyben szep orakat. Nagyon becsulom a kitartasotokat es szeretnek ott allni mellettetek. Kerem, hogy jelezzetek, mi tortent. A netes hirek nem olyan hitelesek, mint a ti szavaitok.

Jo ejt, es szep holnapot!

P.S.: Koszonom szepen a sok-sok kommentet! Fiatalodtam toluk ket evet. :) A camino szexrol annyit, hogy az elso harom napi ut soran (ami 6-8 ora is lehetett) meg pisilni sem jutott eszembe. Pedig lett volna ra alkalmam sokszor. A negyedik nap, Szt. Ferncnek hala, mar reggeli elott osszejott a dolog, ma meg nagyobb is. :) :) :) A szallashelyek egyebkent olyanok, hogy itt nagy intimitasra nemigen nyilik lehetoseg. Hacsak valaki nem megy maganpanzioba, mint mi Matteoval... de ez mar a titkos naplom temaja. :)

2 megjegyzés:

d_v írta...

Azt a mindenit!

Brúnó, valld be nyugodtan, hogy Te nem is a Camino-n vagy, hanem valamilyen spanyol meleg túracsoporttal a napos Andalúziát fedezed fel... :P

Jó "caminózást"! (Ezentúl már csak macskakörömmel írom) :o)

Brúnó írta...

Azert a viccnek is van hatara! Ezt a tortenetet csak elkepzeltem.