2009. szeptember 10., csütörtök

León - Nincs rajtam bugyi

Ime a bizonyitek, meg kora delutan keszitettem: [Es vegre egy hely, ahol kepet is lehet feltolteni...]


Tegnap este, hogy ne zorogjek ejfel utan (azaz ma hajnalban, de ez mar egyre megy) a konyhaban mostam fogat, ami az emeleten van. Ott osszefutottam egy masik fejlampas alakkal. A bacsinak hatalmas a pocakja. Azt javaslom a caminora keszuloknek, hogy indulas elott legalabb egy evvel kezdjenek el fogyokurazni. Szegenykemnek akkora volt a sulyfeleslege,mint egy tomott hatizsak.

Lefekves elott meg befujtam magam szunyog ellen, de nem mertem elovenni a halozsakot, hatha abban bujkalnak a dogok. Ezert inkabb a torolkozommel takaroztam be. Jogyon jo volt az ido, nem faztam egyaltalan. Ebredes utan jo gazda modjara vegigtapogattam a testem minden porcikajat, fialt-e ujabb viszketo ojjektumot. Ugy tunik minden rendben, de mar nem hiszek az elso latszatoknak. Keltevel dicserd a napot! Reliegos egyebkent a varakozast felulmulo modon nodern es tiszta hely, kenyelmes es tagas zuhanyzokkal, akadalymentesitett WC-vel. Az agyak a kollegiumi eveket (es persze a katonasagot) idezik. Hogy akkor ez milyen termeszetesnek tunt! Most pedig olyan furcsa egymas szajaban oltozni-vetkozni. Szokatlan az is, hogy valaki 20 centire a fejemtol horkol, szuszog, mocorog ejjel. Vajon tenyleg akkor territoriumra es intimitasra van szuksege az emberi termeszetunknek, mint amiert nap mint nap megkuzdunk, vagy csak elhitettek velunk, hogy "a borunk megerdemli"?

A "meg-a-metoautoban-is-rugdosnam", pioca lengyel tarsam kivezettem a sotet varosbol, aztan a sendan elore negedtem az utjara. Nem talalok neki szeretheto nevet. :( A fak hold-arnyekot vetnek a portol feher osvenyre, mire beerkezem Mansillaba, mar megvirrad. Ki koran kel, napkeltet lel! Reggelire tejeskave a sajat beszerzesu csokiskek tarsasagaban. Akkora belyegzot kapok, hogy harom rovatot is kitolt.Hogy is van az a sved gyerelvers? Elkezdtem belyeget gyujteni. Apam hozott ket kilot. Mar nem gyujtom oket. ;)

A mai szakasz a raadassal is kevesebb 10 km-el a tegnapinal. Kisztesztverek, ezt az utikonyvet ujra kell gondolni, akarmekkora botrany is lesz. Villarmorosnal elveszitettem a jelzest, amikor egy nemet par vezetett at a falun.

Sebedet mindig elvakartad... hiaba mondom! Rettenetes, hogy akarhova nyulok, viszket minden tagom (meg az elozo napok tamadasaitol), de nem borzongok es nem felek. Nem izgat az sem, lesz-e szallas, annyiszor megeltem, hogy mukodik a vilag magatol. Szinte hihetetlen gyorsan itt vagyok a mai feleuton. Reggelinek valot vasarolok a hentes-uzletben. A parkban egy kedves idos bacsi kezbeveszi es megdicseri Farkast (nem tudja, hogy ma majdnem a labat torte), neki is csak gorbe verioja. Egy helybeli neni szolot osztogat a piheno vandoroknak.

Megtelt a gepem memoriakartyaja, torlok par olyan felvetelt, amelyik nem jol sikerult, vagy fontossagat vesztette. A nagyvarosban majd kiiratom CD-re, es akkor talan kitart hazaig. Utepites (vagy homokbanya) mellett haladunk el. Vedohalot huznak ki mindenhol, vagy palankot is epitenek a caminozok szamara. Egy locsolokocsi pedig korbejar, hogy a hatalmas billencsek nem verjek fel nekunk a port.

Arcahueja fedett, arnyekos pihenojenel egy privat banki (PB) ugyfelunk magyarul kerdezi le a devizaarfolyamokat. Mikor befejezi a telefonbeszelgetest, bemutatkozom neki. A kovetkezo 3 km-t egyutt tesszuk meg; kiderul. hogy mar tobbszor (szinte evente) jar caminozni. Vagy az anyukaja hala, vagy a nagymellu baratnojevel valo szakitas miatt. [Igy taln meg anonim maradt.]

A Leónba vezeto autopalya-hid elott egy szegeny ferfi fahulladekot gyujt. Ebbol is tudhatjuk, nagyobb telepules kovetkezik.

Delutan haromra erkezem az alberguehez, elottem egy szaz tagu francia csoport es egy kedves fiu, akirol kiderul, hogy Spanyolorszagban elo olasz (Daniele). Az o jovoltabol hamar megoldodott :) a kepek archivalasa es egy olcso netezohelyet is talaltunk. Talan egyutt vacsorazunk, majd elvalik. Egyebkent jo, hogy ma koran keltem, mert par ora mulva mar kint van a Completo (megtelt) tabla a bejaratnal. Kulonben most eloszor latok ilyet az ut soran.

Hogy miert nincs bugyim? Megmondom! Latva a csipesozonomet, minden ruhamat, a hatizsakom a halozsakom es a bakancsomat is fertotlenitettek, kaptam egy torolkozot, egy polot es egy rovidnadragot atmenetileg, mig megszaradnak a sajat cuccaim. :) Legalabb ma se kellett mosnom.

De megvan a bonusz napom elmenni a vilag vegere. Egy gyors szamvetes: 14 nap alatt megtettem 17 napi tavot, osszesen 400 km-t. Nagyon elegedett vagyok magammal. Legyetek elgedettek hat ti is!

Es kivel talakozom ujra a dom elotti teren? Igen, Carmela ujra itt. A chinches-ek miatt mar nem mer tomegszallasra menni, egy kozeli panzioban keresett szobat. Egy-ket szakaszt buszozik, aztan gyalogol, ahogy eppen az ereje engedi. Megyek kesziteni par kepet, meg naplemente elott a szekesegyhazrol. Holnap jelentkezem.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Brúnó, arról nincs bizonyíték, hogy nincs rajtad bugyi? :-O

Névtelen írta...

Nagyon Büszke lehetsz magadra! Így tovább!!!