2009. szeptember 17., csütörtök

Samos, Samos, Samos - Eleg a manak a maga tavja

A kod reggelre mar csak egy-ket elszort vattapamacs, ami keveredik a leheletemmel. A fejlampa mellett jol jon a telikabat is. Jo, hogy hittem zarandok elodeimnek. Galiciat mar csukott szemmel fel lehet ismerni (hangok es szagok alapjan). Tele van ugyanis a kover, zold fu miatt tehenekkel, a tehenem miatt pedig tehenlepennyel. Gyerekkorom vilaga. Tegnap egy csacsi felugyelte oket. Lassatok:


Lattam olyan hazat is, ahol az also szinten laknak a tehenek. Telen praktikus terelosztas: nem kell kimenni a hideg udvarra az allatok etetese miatt. A mai 20 km-bol mar csak 6 van hatra... :) Az ut tele van nyugdijasokkal, ertheto okbol,hiszen idejuk mint a tenger, es ezer napalatt 10-15 km nem sok. Nem is kelnek tul koran, megis ott vannak a kovetkezo celnal, lefoglalva a helyeket, ami nem szimpatikus a faradt vandornak. Egy samosi agyert kisnyugdijast tudnek olni! Honnan ez az indulat? Probalok mogenezni. Furcsa, hogy mit talalok: Nem ertem, miert voltunk masodrendu unokak az anyai nagyszuleim szemeben...

Kozben a taj dereng:


Egesz delelottom egy keresre szukul: Csak Samosba eljutni! (Mit kuzdottem azert is, hogy ferences lehessek.) Az utitarsakbol vetelytarsak lettek egycsapasra. Nagy kar! 6:30-kor keltem utra, 9:40-re mar Triacastela hataraba erek... Meg tovabb! Delre befutok Samosba. Gyonyoru:


Az albergue csak 15:00-kor nyit, viszont a varosi konyvtarban van internet. Mar onnan irok meg mindent. Itt a vege, fuss el vele!

2 megjegyzés:

Balázs írta...

"Lattam olyan hazat is, ahol az also szinten laknak a tehenek."

Na majd azt meséld el, ha olyan házat látsz, ahol a fölső szinten laknak! :P

Ria írta...

Szépek a képek!

Tetszik, ahogy mögénézel az indulataidnak.
Magam is tapasztaltam már, hogy hiába a "felnőttségem", mégis "egykor megbántott gyermeki én"-em érzései keltenek bennem váratlan, néha ésszerűtlen indulatokat.

Remélem ma tudtál pihenni.
A fizikai fáradtság miatt is lehet az ember türelmetlenebb, feszültebb.

További jó utat, türelmet, jó kedvet kívánok.